Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek

De stichting Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek is in 2012 opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers die, in samenwerking met het Landschap Erfgoed Utrecht (professionele begeleiding), direct voortvarend aan de slag gingen om hoogstamfruitbomen te onderhouden.

De vrijwilligers (m/v) van de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek zien er een uitdaging in om de bomen in een boomgaard in een zodanige vorm te brengen dat ze, zo lang mogelijk en regelmatig, fruit van goede kwaliteit leveren, zodat zowel de eigenaar als passanten kunnen blijven genieten van hoogstamfruitbomen in het Utrechtse landschap.

Door een gedegen opleiding, en inmiddels ook de nodige praktijkervaring, beschikt de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek over de kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn om een boomgaard in goede conditie te houden en om met succes nieuwe bomen aan te planten. Voor de uitvoering van het werk beschikt de groep over een professionele uitrusting.

Het snoeiseizoen voor de hoogstamfruitbomen valt in de periode november - april en dan zijn we vrijwel iedere zaterdag actief, soms ook op woens- en/of vrijdagen afhankelijk van animo en aanbod. Snoeidagen begin rond 9:00 uur en lopen door tot ongeveer 15:00 uur, meestal zorgt de eigenaar voor een stevige soep in de middagpauze.

Wil je ook vrijwilliger worden bij de brigade? Stuur dan een mail (zie hiernaast), dan nemen we contact met je op.